Takläggare Nyköping

Kvalitetstak i tegel och plåt

Takläggning

ETT VACKERT TAK MED PLÅT

Taket är en viktig del av en byggnad, inte bara när det gäller takets funktion utan också rent estetiskt. Takets utformning spelar stor roll för hur vi uppfattar en byggnad – inte minst husen som vi bor i. Du som funderar på den estetiska utformningen av ditt tak bör överväga att i alla fall fundera på ett plåttak.

Plåt ett enkelt material som samtidigt klarar av mycket när det gäller såväl form som funktion och färgval. Det går att göra många innovativa lösningar med hjälp plåt, det är ett mycket mer spännande material än vad många känner till. Samtidigt är naturligtvis plåten ett riktigt hårt och rejält material att bygga hustak av.

plåttak

Passar på både kyrkor och slott

Ett av de vackraste tak som finns är falsade plåttak. Det är ingen slump att såväl kyrkor som slott ofta har just det. Med sina fina rena linjer blir ett falsat plåttak verkligen som kronan på verket för en byggnad. Dessutom håller det riktigt länge. Man brukar säga att ett falsat plåttak kan hålla upp till ett hundra år, det handlar alltså om en stor investering som ska hålla hela livet. Inte bara för en generation. Ett falsat plåttak är alltså motsatsen till slit och släng.

I dag finns vacker slitstark stålplåt som kan du beställa efter precis de mått som du behöver för ditt tak. Du kan alltså beställa ett skräddarsytt stålplåtstak. Höga spontar ger dig garanti för att taket håller tätt mot vätska och fukt från vädrets makter.

Ett så här avancerat stålplåtstak ska naturligtvis byggas enligt fackmannamässiga regler så ta hjälp av professionella takläggare som lägger det vackra taket åt dig. En av fördelarna med den här typen av tak är att plåten fästs ihop med skruvar som du inte ser. Skruvarna göms nämligen in under plåten, vilket gör att taket håller längre. Inga skruvar utsätts för väder och vind och eftersom skruvarna inte är synliga får du ett ovanligt vackert tak.

Imitation av tegelpannor

Många älskar också tegeltak. Det här är ett tak som känns både genuint och hemtrevligt. Tegelpannetak fungerar både i stadsmiljö och på landet och ger huset en ombonad känsla. I dag finns smarta lösningar med plåttak som imiterar tegelpannornas utseende. Det är helt enkelt plåtskivor som formats till rader med tegelpannornas böljande form. Det är mycket svårt för en vanlig husägare att på håll se skillnad mellan ett vanligt tegeltak och ett tak av plåt som är format för att imitera tegelpannor.

Att lägga ett plåttak som ser ut som tegelkupor är förstås ett snabbt och smidigt sätt att lägga tak på, jämfört med traditionell läggning av tegeltak. En enda plåtskiva motsvarar ju flera tegelpannor i en enda skiva. Plåt efter plåt kan ett sådant tak läggas på ditt hus och du har fått ett vackert ombonat tak som ger plåtens rejäla skyddsfunktion samtidigt som du får njuta av tegelpannornas hemtrevliga form. Två flugor i en smäll.

Låt oss lägga ett nytt tak – en garanterad framtidsinvestering!